Autonoom rijden

MEER Onderzoek is aanwezig geweest bij het door de EVU-NL georganiseerde seminar over autonoom rijden. Hierin werd de huidge stand van zaken van de ‘zelfrijdende auto’ bekeken en werd ingegaan om de toekomstige ontwikkeling op dit gebied. Hierbij dient niet alleen gedacht te worden aan de technische ontwikkelingen, maar ook aan vraagstukken als wetgeving, verzekering, aansprakelijkheid etc.

Dit autonoom rijden zal ook zijn weerslag hebben op de schadeherstelbranche en de verkoop van onderdelen in die branche. Zo vertelde de heer Bleumer van Volvo Cars Nederland dat sinds de invoering van diverse veiligheidssystemen als dodehoekmelders en parkeersensoren, de verkoop van onderdelen ten behoeve van schadeherstel met 25% was afgenomen.

Door de ontwikkeling van autonoom rijden, zal de gehele ‘schadeketen’ derhalve be├»nvloed worden. Een ontwikkeling die MEER Onderzoek zal blijven volgen.