Kennisoverdracht

MEER Onderzoek heeft op 15 en 16 november 2018 lezingen verzorgd voor een divers gezelschap aan geïnteresseerden. Op 15 november werden in het Healey Museum in Vreeland twee lezingen gegeven aan leden van het Nivre (branche motorrijtuigen, schadeonderzoekers en coördinatoren fraudebeheersing). De 16de werden twee lezingen gegeven bij Van der Valk in Vianen aan (letsel)schaderegelaars en coördinatoren fraudebeheersing van Univé. Doel van deze dagen was het overdragen van kennis met betrekking tot het detecteren van een mogelijke fraude bij verkeersongevallen, het verzamelen van het technisch en tactisch bewijs hiervan en de mogelijkheden van onderzoek naar het dragen van autogordels. Diverse praktijkvoorbeelden werden getoond en onderzoeksmethoden werden nader uitgelegd. Na afloop van de lezingen voor Univé was een Ford Fiësta met een voorschade aanwezig om onder meer de werking van de gordelspanners en airbags uit te leggen en op welke wijze het al dan niet dragen van de autogordels kan worden onderzocht.